IPANEMA ESPRESSO

Το 1964 έγινε η αρχή…

Το 1964, τρείς φίλοι μοιράστηκαν ένα κοινό όραμα που έμελλε να αλλάξει τη βιομηχανία του καφέ στη Βραζιλία. Εμπνευσμένοι από την εκλεπτυσμένη οινοποιία και οραματιζόμενοι την παραγωγή εξαιρετικού καφέ υψηλών προδιαγραφών με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ιδρύουν την Ipanema Coffees, την εταιρεία που 40 χρόνια αργότερα θα αναγνωριζόταν ως μία από τις πλέον σημαντικές και καινοτόμες φάρμες καφέ παγκοσμίως. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι σήμερα η Φάρμα IPANEMA είναι η 28η χώρα στον κόσμο βάσει ετήσιας παραγωγής καφέ.

logo ipanema coffees
Εργάτες καφέ φάρμα ipanema

…12.000.000 καφεόδεντρα παράγουν
7.000 τόνους καφέ κάθε χρόνο…

Σε υψόμετρο 850 έως 1.350 μέτρων και σε εκτάσεις που ξεπερνούν τα 6.000 εκτάρια, φιλοξενούνται τα 12 εκατομμύρια καφεόδεντρα που κάθε χρόνο παράγουν περισσότερους από 7.000 τόνους καφέ 100% Arabica, ενός καφέ διάσημου για την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα των γευστικών και αρωματικών του χαρακτηριστικών, τη χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες καλλιέργειας και συνεπακόλουθα, τη σημαντικά υψηλότερη χρηματιστηριακή του τιμή σε σχέση με άλλους τύπους καφέ.

Φάρμες ipanema

…οι καλύτεροι κόκκοι καφέ επιλέγονται…

Από τους παραπάνω κόκκους καφέ, επιλέγονται, προσεκτικά, μόνον οι καλύτεροι και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Ipanema Espresso, που σύμφωνα με τον οργανισμό Rainforest Alliance αναγνωρίζεται ως ο καλύτερος Βραζιλιάνικος, ένας από τους 4 καλύτερους Specialty Coffees & ένας από τους 10 καλύτερους καφέδες παγκοσμίως.

Κόκοι καφέ ipanema

…και ελέγχονται σε κάθε βήμα της παραγωγής
για την καλύτερη ποιότητα καφέ.

Από το αρχικό στάδιο ανάπτυξης του σπόρου μέχρι το τελικό στάδιο προετοιμασίας του καφέ, ο IPANEMA ESPRESSO ακολουθεί ένα μοναδικό μονοπάτι πιστοποίησης ποιότητας. Η ενδελεχής παρακολούθηση όλων των σταδίων παραγωγής, ο διαρκής έλεγχος και η πλήρης συμμόρφωση με τα πρότυπα ποιότητας και την τεχνογνωσία της Φάρμας IPANEMA διασφαλίζουν τη γευστική ανωτερότητα ενός καφέ, υπερήφανου για τον σεβασμό στο περιβάλλον, παράλληλα με την προσήλωση στα εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικής βοήθειας προς τις τοπικές κοινωνίες

Εργοστάσιο συσκευασίας καφέ ipanema

Roasting

Όλη η μαγεία είναι στο ψήσιμο! Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παραγωγικής μονάδας του Ομίλου Ipanema στην Ελλάδα που εξυπηρετούν όλη την Ευρώπη, το άρωμα του φρεσκοψημένου καφέ παραλύει τις αισθήσεις! Με την καλύτερη πρώτη ύλη, τον άρτιο εξοπλισμό, την αυστηρή προσήλωση στα υψηλά πρότυπα της Φάρμας και πολύ – μα πολύ – μεράκι, ο Ipanema Espresso παίρνει την τελική του μορφή.

Ipanema Espresso Roasting

Ipanema Espresso Profile

Το κρεμώδες και γευστικά ισορροπημένο σώμα του Ipanema Espresso, με χαμηλή οξύτητα, πλούσιο άρωμα και γλυκιά επίγευση πορτοκαλιού και μελιού, μεταμορφώνει τις απλές καθημερινές μας στιγμές σε μοναδικά απολαυστικές εμπειρίες καφέ. Μία απλή δοκιμή θα σας πείσει για την πραγματική αξία των πιστοποιημένων 100% Arabica κόκκων από τη Φάρμα Ipanema… στο φλιτζάνι σας!

Το προφίλ του Ipanema Espresso

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

RAINFOREST ALLIANCE

Η φάρμα Ipanema συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες φάρμες καφέ παγκοσμίως που έλαβαν το πιστοποιητικό Rainforest Alliance, ως εγγύηση οτι οι ακολουθούμενες διαδικασίες παραγωγής και καλλιέργειας προστατεύουν και σέβονται το φυσικό περιβάλλον.

UTZ

Το 2002 η φάρμα Ipanema έγινε η πρώτη Βραζιλιάνικη φάρμα που πιστοποιήθηκε βάσει UTZ, ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού πιστοποίησης «εκλεπτυσμένων καλλιεργειών» με έμφαση στις γεωργικές πρακτικές, την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια των διαδικασιών παραγωγής καφέ.

FAIRTRADE

Σε συνέχεια διεξοδικής αξιολόγησης, ο οργανισμός SCS-FAIR TRADE USA  πιστοποίησε  την φάρμα Ipanema βάσει Fair Trade.  Προωθώντας τι δίκαιο εμπόριο, στηρίζοντας τις τιμές παραγωγού και ενισχύοντας την αειφόρο ανάπτυξη, το παγκόσμιο κίνημα για το δίκαιο εμπόριο εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τον αγροτικό πληθυσμό των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

CSC

Από το 1997 η επεξεργασία και η διαδικασία καφέ της φάρμας Ipanema ελέγχεται και πιστοποιείται από τον οργανισμό Caffee Speciali Certificati (CSC). Σαν αποτέλεσμα έγινε η πρώτη Βραζιλιάνικη φάρμα, η οποία εξάγει πιστοποιημένο καφέ στην Ιταλική αγορά.

EUREPGAP

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός  με στόχο την ασφαλή και βιώσιμη γεωργική παραγωγή παγκοσμίως  όπως επίσης και την εμπορία ασφαλών τροφίμων, ¨ολο και περισσότεροι παραγωγοί, προμηθευτές και αγοραστές εναρμονίζονται με τα συγκεκριμένα πρότυπα πιστοποίησης του οργανισμού.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1 OF THE 10 BEST WORLD COFFEES

Ο Ipanema Espresso αναδείχθηκε ανάμεσα στους 10 καλύτερους καφέδες παγκοσμίως για την εφαρμογή σωστών γεωργικών πρακτικών που συντελούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας καφέ με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, ύστερα από διαγωνισμούς cup test που οργανώθηκαν από τον διεθνή οργανισμό Rainforest Alliance στην Καλιφόρνια και στην Νέα Υόρκη.

BUNGE

To 2009 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, η φάρμα Ipanema έλαβε  από τον οργανισμό Bunge το βραβείο «Productivity awards» για την καινοτομία, την κοινωνική ευθύνη αλλά και την βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας χωρίς να επηρεάζεται το περιβάλλον. Το συγκεκριμένο βραβείο είναι η αναγνώριση για τους ανθρώπους που εργάζονται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας καφές όπως ο Ipanema espresso.

OUTSTANDING PRODUCER ISSUED BY SCAE

Η φάρμα Ipanema έλαβε το βραβείο «outstanding producer» δηλαδή εξαιρετικού καφέ. Ενα ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο στην αγορά του καφέ που δόθηκε από τον SCAE (Specialty coffee association of Europe) στην Κολονία της Γερμανίας.

CUP OF EXCELLENCE

Είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες του κόσμου για την βράβευση των ποιοτικότερων καφέδων. O Ipanema espresso βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο το 2011 στην Βραζιλία, ως ο ποιοτικότερος καφές του κόσμου.

GREAT TASTE AWARDS

Διαγωνισμός που διοργανώνεται από την συντεχνία τροφίμων και ποτών της Μεγάλης Βρετανίας. Εχει χαρακτηριστεί ως το «Οσκαρ» του κόσμου.  Το 2004 o Ipanema espresso βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο.

Κοινωνική Δράση


Αγοράζοντας IPANEMA ESPRESSO συμβάλετε ενεργά στα κοινωνικά προγράμματα που η φάρμα IPANEMA χρηματοδοτεί και έχουν σαν στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος των άπορων παιδιών και την βελτίωση της κοινωνικής, πολιτιστικής και υλικής τους ζωής. ¨Όπως αντιλαμβάνεστε η φάρμα IPANEMA είναι από τις εταιρείες καφέ που ευαισθητοποιείται για τις ανάγκες  των παιδιών και την αποκατάσταση τους σε παιδεία, φάρμακα κ.τ.λ. Απολαμβάνοντας λοιπόν την εξαιρετική γεύση του Ipanema espresso  ο οποίος απευθύνεται και στις πλέον απαιτητικές αγορές, προσφέρετε ουσιαστικά και στην αποκατάσταση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.