BARISTA TRAINING

Η Kawacom Hellas βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε επιχειρηματικό σας βήμα στον χώρο της καφεστίασης. Με αυστηρή προσήλωση στα πρότυπα ποιότητας Ipanema, τα  ολοκληρωμένα θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια καφεγνωσίας και προετοιμασίας προϊόντων καφέ που παραδίδονται από τους ειδικά εκπαιδευμένους συνεργάτες μας, αποτελούν την ισχυρότερη εγγύηση για τη μεταφορά
της υψηλής τεχνογνωσίας της Φάρμας Ipanema και στη δική σας επιχείρηση.

Η εκπαίδευση σε έναν υπερσύγχρονο χώρο 150 τ.μ., περιλαμβάνει αίθουσα σεμιναρίων με 4 επαγγελματικές μηχανές espresso 3 group με σκοπό την ταυτόχρονη εκπαίδευση αρκετών συνεργατών μας. Brewing bar όπως, επίσης, εξειδικευμένο χώρο παρουσίασης αξεσουάρ.

Τα Σεμινάρια χωρίζονται ανάλογα με το επίπεδο. Συγκεκριμένα:

Σεμινάριο Barista Basic

Διάρκεια: 2 ημέρες

Διάρκεια Σεμιναρίου: 6 ώρες (10:30-16:30)

Διάλειμμα: 30 Λεπτά

Ημέρα 1η: Βασική θεωρία γύρω από τον καφέ-Ανάλυση καρπού. Πληροφορίες για την εταιρεία. Αποθήκευση του καφέ. Επίσης βασικό σεμινάριο όσον αφορά τον καθαρισμό και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (επαγγελματική μηχανή και μύλος αλέσεως).

Ημέρα 2η: Παρασκευή όλων των ροφημάτων και ερωτηματολόγιο 30 ερωτήσεων σε 20’.

Ημέρα 3η: Εξέταση των συνεργατών στη ρύθμιση του μύλου, στην παρασκευή Cappuccino και καθαρισμό μηχανολογικού εξοπλισμού σε 15’.

Εκπαίδευση Barista Kawacom

Σεμινάριο Barista Advanced

Διάρκεια: 1 ημέρα

Διάρκεια Σεμιναρίου: 6 ώρες (10:30-16:30)

Διάλειμμα: 30 Λεπτά

Επεξεργασία καφέ και οι ποικιλίες του. Καθαρισμός και ρύθμιση μαχαιριών μύλου αλέσεως.

Ανάλυση espresso.

Cupping από διαφορετικούς καφέδες σύμφωνα με τον SCAE ΚΑΙ SCAA.

Cupping - Δοκιμή, Γευσιγνωσία Καφέ

Σεμινάρια Latte Art

Διάρκεια: 2 ημέρες

Διάρκεια Σεμιναρίου: 6 ώρες (10:30-16:30)

Διάλειμμα: 30 Λεπτά

Ημέρα 1η: Θεωρία για το γάλα και πρακτική.

Ημέρα 2η: Πρακτική και ερωτηματολόγιο 20 ερωτήσεων βασισμένες στο γάλα.

Σεμινάρια Barista Training Latte Art

Σεμινάρια Brewing

Διάρκεια: 2 ημέρες

Διάρκεια Σεμιναρίου: 6 ώρες (10:30-16:30)

Διάλειμμα: 30 Λεπτά

Ημέρα 1η: Ανάλυση επεξεργασίας-ποικιλίας-νερού και άλεσης. Επίσης Cupping 3 διαφορετικών καφέδων και επεξεργασία τους.

Ημέρα 2η: Brewing με τις 4 πιο διαδεδομένες μεθόδους εκχύλισης (Tiamo dripper, Chemex, Aeropress, Syphon). Μέτρηση αποτελεσμάτων με σύστημα TDS.

Σεμινάρια Brewing Kawacom

Speciality Coffee Association of Europe

Ως μέλος του SCAE (Speciality Coffee Association of Europe), η Kawacom Hellas συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Ένωσης για συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας του καφέ. Συγκεκριμένα, η Ένωση υλοποιεί εκτεταμένα ερευνητικά προγράμματα, διοργανώνοντας παράλληλα επισκέψεις σε φυτείες και εργοστάσια, εκπαιδευτικά σεμινάρια για όλα τα είδη και επαγγέλματα καφέ, καθώς κι εθνικούς & παγκόσμιους διαγωνισμούς καφεγνωσίας και barista.

Ο SCAE απονέμει αναγνωρισμένα διπλώματα εκπαίδευσης μέσω των SCAE Authorized Trainers.

Ξύλινο Dripper καφέ